8 costums de Japó que et sorprendran

mesqueunviatge.cat

8 costums de Japó que et deixaran amb la boca ben oberta

La feina d’empènyer els passatgers al metro

Com ja és sabut, al metro de Japó hi viatgen moltes persones, és per aquest motiu que existeix un encarregat d’empènyer la gent dins del vagó per tal de fer-hi caber a tothom. Realment, sorprèn com es pot arribar a omplir!

Viatge per lliure a Japó

 

Adormir-se a la feina és ben vist

És conegut per tothom que els japonesos són molt treballadors. El que potser no se sap és que si algú s’adorm a la feina serà felicitat pel seu cap, ja que això significa que ha treballat molt i que ho ha donat tot fins al punt de caure extènue.

El nombre 4 és el de la mala sort

A occident, el número 13 no és un nombre molt apreciat. Allà, el nombre que intenten evitar és el 4 ja que 4 i mort es pronuncien igual: “shi”. És per aquest motiu que, en ocasions, com per exemple en hospitals o en segons quins edificis, no hi trobareu aquest nombre a l’ascensor.

Hi ha sabatilles especials per gaire bé tot

És fàcil arribar a un restaurant i que et facin descalçar per passar a la sala. En molts llocs t’oferiran unes “surippes” que són unes sabatilles especials per anar per casa. Evidentment, a les seves llars també les fan servir. Cal destacar, però, que tenen unes altres d’especials només per anar al lavabo, per tal de què la brutícia del pis no entri en el lloc més net. A l’escola, els nens i nenes també en disposen d’unes en concret, es diuen “uwabaki”. Quan arriben, se les calcen fins l’hora de marxar, que es tornen a posar les sebes sabates per anar a casa seva.

Ruta per Japó

 

Servir-se beguda és de mala educació

Si has d’anar a un dinar o un super més aviat formal, no et pots servir a tu mateix la beguda, has d’esperar a que te la serveixi un altre. Normalment, te l’hauria de servir algú que treballi per a tu, ja que el rang dins d’una empresa és molt important i en fets com aquests es fa notar molt.

És fàcil dormir en hotels càpsula

Els hotels càpsula són uns hotels que consiteixen en un allotjament molt ecònomic en el que només disposes d’un llit dins d’un espai molt petit. En molts d’ells també hi ha televisió o video jocs. 

Acostumen a fer-se servir, a banda de viatgers que no es volen gastar molts diners, per treballadors o homes que surten de festa i arriben tard per agafar l’últim tren.

Viatge a Japó

 

Les dents mal col·locades són boniques

Tal i com aquí la nostra dèria és visitar el dentista i intentar mantenir les dents ben col·locades per tal de tenir el somriure més bonic, a Japó justament és el contrari. Es tracta de no tenir les dents ben aliniades, d’aquesta manera la bellesa és suprema.

Viatges a Japó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La bona educació és el primer

A Japó és molt important ser ben educat i amable. Tothom saluda quan entres i surts de les botigues. Fins i tot els revisors de tren, abans d’entrar i sortir de cada vagó fan una salutació en forma de reverència i en els carrers que hi ha obres, hi ha una persona preparada que es dedica a demanar disculpes a la gent pel simple fet de molestar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *