El dia de les nenes a Japó - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

El dia de les nenes a Japó

El dia 3 de març és el dia de les nenes a Japó i per aquest motiu, aquesta data el país s’omple de petites nines de ceràmica vestides amb els vestits tradicionals. Es col·loquen a tot arreu, temples, comerços, hotels… Aquest festival rep el nom de “Hina matsuri”.

Aquesta tradició prové del segle xVIII practicada principalment per la noblesa. Consisitia en que els pares guarnien les seves llars amb tot de nines tradicionals per a demanar que les seves petites creixessin ben felices i sanes.

Amb el temps, aquestes nines que omplien les cases principalment de la noblesa de l’antiga capital de Japó, Kyoto, van anar omplint espais públics, com per exemple col·legis, temples, centres comercials, etc. I una de les mostres d’aquest fet és el que l’hotel de Tòkio Keio Plaza, exposa fins al 31 de març un joc de nines del període Edo (1603-1868) envoltades d’una estructura d’uns tres mestres d’altura feta de fusta i decorada amb més de 5000 adornaments fets a mà de seda de quimonos antics.

La tradició diu que les nines s’han de col·locar uns dies abans de la celebració i guardar-les immediatament quan s’acaba el dia, ja que sinó les noies no contrauran matrimoni a l’edat adequada. Tot i això, actualment, com generen molta atracció entre els mateixos nipons i també entre els visitants, s’acostumen a deixar força més dies exposades.

Viatge al Japó clàssic

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *