Escapada a França: Mont Aiguille · mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

MONT AIGUILLE

Viatge a França

Si voleu fer una escapada a França i a més a més us agrada la muntanya i l’escalada, no podeu deixar de visitar el Mont Aiguille.

Mont Aiguille, en francès significa muntanya de l’agulla.  Es troba situada al suroest de França a la regió del Trièves. Té una altitud de 2.087 metres sobre el nivell del mar i pertany al massís de Vèrcors.

Durant la formació dels Alps, les capes de pedra que recobrien el fons de l’oceà Tetis, van ser elevades, doblegades i fracturades. Aleshores va ser quan va començar una erosió significativa de la base de l’agulla, mentre que trossos sencers de la pared queien. En resum, és el resultat d’innombrables falles actives entre aquesta muntanya i el massís durant l’època de les glaciacions que van aconseguir que s’aïllés i que tingués aquesta forma tan curiosa.

Com la majoria de llocs curiosos, aquesta muntanya amaga diferents històries i llegendes. Per exemple, en el 1211, Gervais de Tilbury, el nebot del Rei Enric II d’Anglaterra, la va decriure com una muntanya inaccessible de la que cau una font transparent. En canvi, a l’Edat Mitjana, es percebia com una roca d’una altura prodigiosa. I a mitjans del segle XVII es comentava que les deeses expulsades de l’Olimp hi havien trobat refugi. Aleshores van ser sorpreses nues pel caçador Ibicus i això va provocar l’ira de Júpiter que va transformar el caçador en una cabra salvatge dels Alps i va separar la muntanya sagrada de la resta de Vercors.

Actulament aquesta muntanya és un objectiu important de l’escalada a França. Té diverses vies obertes i són molt accessibles. És un bon lloc per iniciar-se a l’alpinisme a la roca, tot i que al ser pedra calcària fa que es desfaci i que pugui arribar a ser perillosa la pujada.

Escapada a França

 

Viatge d'aventura a França

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *