El síndrome Stendhal - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

El síndrome Stendhal

el síndrome Stendhal

Florència és una ciutat meravellosa… tan meravellosa que fins i tot té un síndrome que te el seu nom; el síndrome d’Stendhal també conegut com el “Síndrome de Florència” o “estrès del viatger”.

Al 1817, Herny-Marie Beyle (amb sobrenom Stendhal) va escriure sobre aquest síndrome després de visitar la Basílica de Santa Cruz. D’una forma molt poètica va descriure una sèrie de símptomes: taquicàrdia, suo freda, vertigen, entre altres. Segons ell provocats per la intensa emoció al veure tanta bellesa i l’emoció provoca va portar a patir aquesta simptomatologia. Posteriorment a la seva descripció es va catalogar aquesta patologia coma  Síndrome d’Stendhal.

Aquesta patologia és una malaltia psicosomàtica, en la que a més dels símptomes anteriorment descrits també es poden experimentar tremolors, palpitacions i, fins i tot, palpitacions. Aquest síndrome és el resultat de l’exposició a una “acumulació de bellesa i magnificació del gaudi artístic”, no obstant hi ha certa controvèrsia davant de la veracitat del síndrome i alguns professionals creuen que hi ha una exageració de la simptomatologia.

En qualsevol cas, sí que és veritat que en alguna ocasió, quan veiem una obra d’art o alguna cosa que ens sembla que té una bellesa extrema, ens pot portar a experimentar una fort emoció que ens posi la pell de gallina o fins i tot que ens faci escapar alguna llàgrima, per això, si estem exposats a una gran quantitat d’estímuls que ens produeixin aquestes sensacions tan fortes és fàcil pensar quan el algun moment ens trobem sobrepassats per tanta emoció.

Tot i així, és un síndrome bastant inusual i afecta sobretot a viatgers que posseeixen una especial sensibilitat i que van a un determinat lloc perquè desitgen profundament veure unes determinades obres d’art, o determinats autors o un lloc concret que idealitzen i anhelen conèixer, al trobar-se amb allò experimenten una gran emoció i un cúmul de sensacions i sentiments que poden portar a patir el síndrome d’Stendhal.

Vosaltres el teniu? Nosaltres creiem que els treballadors de mesqueunviatge.cat l’hem patit més d’una vegada…

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *