D'on prové el "Black Friday"? - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

D’on prové el “Black Friday”?

Curiositats viatgeres

El Black Friday és una tradició provinent dels Estats Units però que ara ja està de moda tot el món. Consisteix en una baixada de preus dels principals comerços l’últim dijous de novembre.

L’origen d’aquest fet té diferents teories. Una d’elles es remunta al 24 de setembre del 1869 per a referir-se a una gran crisi econòmica. Jay Gould i Jim Fisk, dos importants financers de Wall Street, després de realitzar un exhaustiu treball per aconseguir grans beneficis, van fracassar i van entrar en bancarrota, per aquell motiu van anomenar aquell dia com a “divendres negre”

La segona història relacionada amb aquest terme té a veure amb el paper que desenvolupen els petits comerços en el mercat. La tradició explica que, després d’un any sencer de pèrdues (números vermells), per fi, després del dia d’Acció de Gràcies, arriba l’època del Nadal i, amb ella, l’augment dels beneficis, moment en el que els números passen a ser negres en comptes de vermells.

Finalment, hi ha un grup d’historiadors que afirmen que l’origen es remunta al 19 de novembre del 1975, dia en el que el famós diari “New York Times” va utilitzar per primera vegada la paraula “negre” com a referència al caos del trànsit que es va donar a la Nova York aquell any a causa dels grans descomptes del dia posterior a Acció de Gràcies.

El cert és que, sigui quina sigui la teoria, aquest dia s’ha popularitzat a tot arreu, hi ha molts descomptes i a Nova York hi continua havent-hi molt de trànsit degut al famós Thanksgiving day

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *