Origen de les Falles de València - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

Origen de les Falles de València

L’origen de les Falles de València es remunta a l’antiga tradició dels fusters de la ciutat, que en la nit abans de Sant Josep, el seu patró, cremaven enfront dels seus tallers, als carrers i places públiques, tots els trastos inservibles i vells, els artefactes fabricats de fusta que utilitzaven per elevar els llums d’oli que els il·luminaven durant els mesos d’hivern. Per aquest motiu el dia de la “cremà”, el dia que encenen les falles coincideixi amb el dia 19 de març.

Al segle XVIII, es cremaven combustibles que rebien el nom de Falles i s’encenien al vespre de la vigília de Sant Josep. Aquestes falles van anar canviant i evolucionant fins omplir-del sentit crític i irònic tan característic utilitzant la vida quotidiana a l’hora de reproduir escenes de gran crítica social.

Cap al 1870, juntament amb el carnaval, van ser durament perseguides, la qual cosa va produir que es creés un moviment en defensa de les tradicions típiques, arribant fins i tot, la revista “La Traca” a atorgar premis als millors monuments fallers. En 1901, ja va ser l’ajuntament de València el que va lliurar aquests premis. Va ser llavors quan es va crear una unió entre el poble i el poder polític. Des de llavors aquestes festes no han parat de créixer i evolucionar fins a ser el dia més gran de la ciutat.
Viatge a ValènciaFalles

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *