Per què se celebra el Dia d'Acció de Gràcies? - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

Per què se celebra el Dia d’Acció de Gràcies?

Acció de Gràcies

El Dia d’Acció de Gràcies, la tradició més important d’EEUU

Una de les tradicions nord-americanes més famosa a tot el món és el Dia d’Acció de Gràcies que se celebra el 4t dijous del mes de novembre. Aquest dia, totes les famílies dels Estats Units i del Canadà es reuneixen per a realitzar un bon àpat agraint la prosperitat, la salut i la feina de tots ells. Ara, segur que us heu preguntat alguna vegada per què se celebra.

L’origen es remunta al 1620 quan un grup de pelegrins que va viatjar des d’Anglaterra fins a Amèrica durant 66 dies de viatge van arribar a Plymouth (Massachusetts). Aquests fugien de les restriccions imposades per l’Església i també de la pobresa que regnava en el seu país. Quan van arribar, es van trobar sols i desemparats enmig de l’hivern. La salvació d’aquest grup de persones va arribar de la mà d’un pawtuxet, un indi que va ensenyar als supervivents les arts de cultivar blat, caçar, pescar… és a dir, a sobreviure gràcies a la natura. Aquest grup de persones van quedar units per sempre a aquella tribu.

Al 1621, els colons, van organitzar una festa per celebrar que la seva primera collita havia estat un èxit i van decidir convidar als indis per agrair-los la seva ajuda. Va ser amb aquest petit-gran gest que van començar una tradició que ni tan sols ells n’eren conscients; el Primer dia D’Acció de Gràcies.

Al 1817, Nova York va ser el primer estat que va adoptar oficialment aquesta tradició, tot i que no va ser fins al 1863 va ser declarat, de la mà d’Abraham Lincoln, com a Festa Nacional.

thanksgiving-feature_080115

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *