Viatge a Costa Rica: El volcà Irazú i el seu llac - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

Un llac verd dins d’un cràter a Costa Rica

Un dels Parcs Nacionals més freqüentats a Costa Rica és el Parc Nacional Volcán Irazú que es troba a uns 32km de l’antiga capital del país, Cartago. Tot i que el volcà encara està actiu fa més de 20 anys que no erupciona. L’Irazú té una alçada d’uns 11.260 peus d’altura. Aquest parc està estratègicament ubicat prop de la ciutat i per arribar-hi s’ha d’agafar un vol fins a San José i d’allà agafar una autopista cap a l’est amb destinació Cartago.

El nom d'”Irazú” significa “muntanya turmentosa i de terratrèmols”, la qual cosa ens fa deduir que és una terra on fàcilment hi ha moviments i que, per tant, l’activitat volcànica se’n veu reflectida. La primera erupció documentada data del 1723 i l’última del 1994. Una dada curiosa és que en el 1964, quan el president John F. Kenney va fer un viatge oficial a Cosa Rica, aquest volcà va donar senyals de vida després d’un període de 20 anys d’inactivitat.

L’atracció més gran del parc és el cràter “Diego de la Haya” ja que té en el seu centre un llac de color verd d’uns 300 metres. S’hi pot pujar en cotxe o a peu, però recordeu que cal portar roba d’abric perquè fa bastant fred. Els millors mesos per anar-hi són al març i l’abril ja que hi plou menys. A més a més, durant aquesta època es pot observar l’Oceà Atlàntic i el Pacífic si el dia és força clar.

Aquest color tan característic és degut a la combinació entre la llum i els minerals que s’hi troben. Realment poden sortir fotos força espectaculars i boniques.

Si us animeu a fer un viatge a Costa Rica, apunteu aquest cràter com a possible lloc de visita perquè us agradarà.

viatge a Costa Rica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *