El Kawah Ijen, un volcà amb lava fosforescent - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

El Kawah Ijen, un volcà amb lava fosforescent

Un dels llocs més espectaculars del món es troba a Indonèsia i és el volcà Kawah Ijen. El considerem un tresor perquè la seva lava blava provoca grans admiracions quan la gent veu les fotografies.

El Kawah Ijan forma part d’un grup de volcans que estan situats a l’est de Java. El seu cràter està actiu a uns 200 metres de profunditat. En aquesta zona també hi trobem un llac àcid de color turquesa que està ple d’àcid sulfúric. Les extraccions  mineres són constants i perilloses per als treballadors ja que es sotmeten a unes condicions laborals inadequades degut al seu alt contingut tòxic. Quan aquests miners treballen a la nit, el cràter es converteix en una llum impressionant que els il·lumina i els acompanya durant tota la jornada. El sofre líquid a alta temperatura provoca aquestes flames tan característiques arribant a tenir fins a uns 5 metres d’alçada.

Com ja hem comentat, els treballadors carreguen el sofre en condicions molt precàries. La seva funció és recol·lectar el sofre coagulat, carregar-lo i transportar-lo a un costat del cràter. Els cristalls s’arriben a vendre fins a 680 rúpies per kg (uns 9€). Cada càrrega que els miners han de transportar pot ser d’uns 100 kg. L’ús d’aquest sofre és, principalment, per la indústria alimentària i química.

viaje espectacular a indonesiaslide_333720_3333262_free Typical blue flames of sulfuric gaz Kawah Ijen 8kawahijen