Les coves de Skaftafetl semblen d'un altre planeta - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

Les coves de Skaftafetl semblen d’un altre planeta

Comparteix

Skaftafetl és el segon Parc Nacional més gran d’Islàndia. La seva superfície és d’aproximadament 5.000 kilòmetres quadrats. Anualment visiten el parc uns 160.000 turistes. És reconegut com un Parc Nacional per a preservació de la integritat històrica de la flora, fauna i paisatges característics geològics per a les generacions futures. El parc és un oasis que s’extén entre la sorra i el gel. La seva singular bellesa natural formada com a conseqüència de les seves condicions climàtiques favorables, l’impacte de la lava bullint i l’aigua dels glaciars i els rius Skeydara el fan únic.

El parc és considerat com una de les perles de la naturalesa islandesa ja que en cap part del país es pot trobar tanta diversitat natural i de contrastos com a Skaftafetl. Hi pots trobar extenses glaceres, llacs de color blau gel, icebergs enormes,  penya-segats, esquerdes formades per la seva activitat volcànica, canons, valls, túnels, cascades de gel, columnes de basalt, aus estranyes, plantes, etc. Skaftafetl té una diversitat de flora i fauna, incloent la creixent població de guineus i perdius. Aquest parc és el lloc perfecte per a la reproducció d’unes 30 espècies diferents d’aus.

El que més destaca d’aquest preciós lloc són les seves coves de gel blau. Aquestes es troben sota de la glacera de nom impronunciable, Svínafellsjökull, i només es poden visitar durant l’hivern. A l’estiu són molt inestables.

El motiu pel qual el gel és de color blau és perquè practicament no té aire emmagatzemat. El gel que forma les cavernes porta molts segles aixafat pel gel superior de la glacera, i en aquest temps ha anat perdet tot l’aire que normalment queda atrapat. La falta d’oxigen és el que li dóna aquest color característic tan increïble. Quan es visiten aquestes coves es poden sentir sorolls provocats pel moviment del gel, tot i que només cal un mil·límetre per a què es puguin sentir, ja que la caverna amplifica aquests sons que poder arribar a ser tan impactants si t’hi trobes en l’interior.Viatge a IslàndiaSka

 

Comparteix
Obre xat
1
Hola! Et podem ajudar?