El Blue Pond a Japó, un llac artificial d'un altre planeta - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

El Blue Pond a Japó, un llac artificial d’un altre planeta

El Blue Pond es troba a la ribera dreta del riu Bieigawa, en el sudest de la ciutat de Biei a Hokkaido, Japó, aproximadament a uns 2,5 km al noroest de les aigües termals de platí, al peu del Tocahi. L’estany rep aquest nom gràcies a la tonalitat del seu blau brillant, tan poc habitual, de les seves aigües. Degut a què els troncs dels arbres sobressurten a la superfícies tenen una apareça etèria que és encantadora.

Aquest estanc és una llacuna artificial creada quan una presa va ser construïda per a protegir la regió dels fluxes de iode que sobresurten del volcà quan aquest es troba en erupció. Des  què va entrar en marxa el desembre del 1988, l’oficia de Desenvolupament d’Hokkaido va decidir construir una presa en la part superior del riu Bieigawa.

El preciós color blau no té cap explicació clara, però la gran part de la gent ho atribueix a la presència d’hidròxid d’alumini en l’aigua. Aquest color varia també depenent de l’angle en el què el veus, fins i tot en diferents moments del dia.

El poble de Biei és un destí turístic des de fa anys, però la quantitat de gent que va a visitar-lo va començar a augmentar des de que la marca Apple ha inclòs una image de la llacuna de color en el OS X Mountain Lion.

viatge a japó

Font de la fotografia: Kent Shiraish
Blue Pond

Font de la fotografia: Syuzo Tsushima via flickr