Un viatge diferent: la neu rosa - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

Per què hi ha neu rosa?

viatge a Groenlàndia

Us heu plantejat mai si la neu sempre és blanca? La resposta és que no tota la neu és blanca.

Existeix un fenomen molt estrany i inusual anomenat “watermelon snow” que tenyeix la neu de color rosa. Us imagineu els Pirineus tots tenyits d’aquest color? Pot ser bastant curiós.

El cas és que existeix un tipus de microalga, anomenada Chlamydomonas Nivalis que posseeix unes espores de color vermell-ataronjat i que dona lloc a una sèrie de floracions anomenades també “blooms”. Aquesta microalga requereix trobar-se en un estat líquid per a reproduir-se, així que quan la neu es troba en estat aquós atrau amb força aquesta “plaga”

Steffi Lutz, l’autora d’aquest estudi, explica que com que les algues necessiten aigua, provoquen que la neu es desfaci i creen un cercle viciós d’escalfament global. És per aquest motiu que, encara que estigui considerat un fenòmen curiós i tendre, pel seu color, en realitat és una catàstrofe perquè pot provocar un desglaç important.

S’ha trobat presència d’aquesta alga a Groenlàndia i als Països Escandinaus, especialment a Noruega, Islàndia i Suècia, tot i que en realitat es pot donar en qualsevol part del planeta; només cal que es donin unes condicions meteorològiques  en concret.

viatges diferents

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *