Proper museu submarí per veure les ruïnes d'Alexandria - mesqueuenviatge.cat

mesqueunviatge.cat

Proper museu submarí per veure les ruïnes d’Alexandria

La Biblioteca d’Alexandria està considerada la primera universitat del món ja que era un centre de diàleg i d’investigació on sabis com Arquímedes i Apolonio s’hi trobaven. A més a més, va ser allà on es van dibuixar els primers mapes del món. La reconstrucció d’aquesta biblioteca va ser feta fa poquet, però altres meravelles de la zona també molt importants com per exemple el far Pharos, considerat una de les set meravelles de l’antiguitat, o el Palau de Cleopatra, en canvi, no els poder apreciar ni gaudir fins al moment ja que es pretén obrir un museu submarí per poder-los contemplar.

A principis del segle XX es van trobar les runes d’Heraklion, segons els grecs o Thonis, per als egipcis fundada pel Gran Alexandre Magne. Aquests restes es troben sota l’aigua, justament en la badia d’Abukir, a la costa mediterrania d’Egipte, a uns 5-10 metres de profunditat. Cap  l’any 1997 es van descobrir uns 2500 elements arquitectònics d’un valor descomunal.

Des de mitjans del segle XX la UNESCO ha desenvolupat tota una sèrie d’accions per a millorar les condicions de tot aquest patrimoni. El projecte estrella d’aquesta organització, però, és la construcció d’aquest museu no s’ha pogut posar-se en pràctica per falta de fons. Gràcies a aquesta construcció es podrien protegir les peces i els monuments enfonsats. Seria com un aquari on el visitant podria observar aquestes meravelles sota l’aigua. La UNESCO va començar els contactes amb el govern egipci l’any 2006 i des del 2009 hi ha un equip d’experts que estudien la viabilitat del projecte. Fins i tot, l’arquitecte francès Jacques Rougerie ha dissenyat com podria dur-se a terme.

Els països de la zona esperen que es pugui a arribar a realitzar perquè d’aquesta manera el turisme es reactivaria i podrien recuperar part de les divises perdudes degut a la crisi.

 

alejandria

alejandria2alejandria3 Font fotografia: Kelly-Brackin

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *