Viatges diferents amb mesqueunviatge.cat - l'infern a la Terra

mesqueunviatge.cat

Viatges diferents – L’infern a la Terra es troba a Danakil

Si el que busques són els viatges diferents, et fem aquesta proposta per si decideixes anar a Àfrica.


L’infern a la Terra es troba a Danakil (Etiòpia), que rep aquest nom a causa de les seves altes temperatures i a la seva terra tan àrida i els seus paisatges volcànics. Realment és un lloc preciós. Els llacs de sal tan blancs i els seus vius colors en les zones volcàniques el fan únic. Tot i així, destaca perquè és un dels llocs més inhòspits del planeta ja que en alguns llocs les temperatures poden arribar fins als 50ºC

Qui visita aquest desert ho fa normalment de dues maneres. Una, a través d’una breu excursió (d’un sol dia) que permet visitar el gran llac de sal i el poble Affar; o a través d’una ruta de 3 o 4 dies que permet arribar fins als volcans. Tant en una visita com en l’altra és imprescindible un permís de les autoritats locals. Cal tenir en compte que no es podrà comprar res, ni tan sols menjar ni beguda, així que cal ser previsor.

Com ja hem comentat, en aquesta zona hi viuen els Affar, una tribu nòmada que des de fa centenars d’anys viu en unes condicions extremes. Viuen sense electricitat ni aigua potable, tot just tenen escoles o atenció mèdica ràpida. Per aquests motius, ells viuen com fa milers d’anys, dedicant-se al pasturatge de cabres i camells o a l’explotació dels jaciments de sal, encara que la seva major riquesa es trobaria en les mines de potassi si no quedés en mans de les grans corporacions mineres.

Els Affar són una població que encara realitza cerimònies d’iniciació i rituals primitius com la circumcisió i la infibulació. Majoritàriament són musulmans.

És important tenir en compte que no són un poble molt afable amb els turistes. No els agrada ser fotografiats ni visitats. De fet, no intenten vendre res ni demanen diners a canvi d’un a fotografia.

Viatges diferents Viatge a Etiopia Viatge Cultural

Font fotografies: Ryan Salm