Viatges diferents: el lloc més fred del món - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

Oymyakon, el lloc habitat més fred del planeta

Fa uns dies us parlàvem del lloc més càlid de la terra, avui us parlarem del més fred. Oymyakon és una petita vila de Sibèria on les temperatures han arribat a baixar fins a 68º sota zero. L’hivern dura nou mesos i utilitzen el llapis per escriure ja que la tinta dels bolígrafs es solidifica.

Oymyakon, ubicada més concretament en la república de Yakutia, a uns 7000 km de Moscú, és una població habitada per unes 500 persones. Per poder viure utilitzen els recursos locals com són la ramaderia, la caça i la pesca i també del turisme, tot i que ens pugui sorprendre. Va ser fundada entre el 1920 i el 1930 quan un grup de pastors de rens es va aturar en una font termal propera. De fet, Oymyakon significa “aigua que no es congela”. Tot i que ens pugui estranyar, aquestes temperatures tan baixes es poden suportar degut a la zona on està ubicada. Aquesta petita població es troba en una vall, envoltada de muntanyes que aturen el vent. En canvi, al curt estiu, les temperatures poden arribar a uns 35ª positius.

Per poder arribar-hi s’ha d’utilitzar la moto de neu, l’avió o un vehicle tot terreny ja que es troba a uns 30 km de la carretera principal.

Viure allà no és fàcil. Respirar és complicat, els cotxes han de romandre encesos perquè arrencar-los és impossible, en moltes cases no hi ha aigua corrent i en moltes d’elles es formen blocs de gel a la porta, escriure en bolígraf és impossible perquè la tinta es congela i portar ulleres és complicat   perquè degut a la humitat superficial aquestes s’enganxen a la pell.

Tot i aquestes condicions extremes, hi ha turistes que volen comprovar la duresa de la situació. Hi ha un hotel que té unes 10 habitacions, això sí, amb aigua calenta a totes elles (tot i que la resta del poble no en té). No hi ha gaires llocs d’interès per a visitar, el més important és una pista d’aterratge que es feia servir en la II Guerra Mundial, una fàbrica de llet que es paralitza d’octubre a març i una escola.

Realment aquest es pot considerar un dels molts viatges diferents que pots fer i una experiència única. T’atreveixes?viatge a Rússiaviatges diferentsViatge a Sibèria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *