5 dels museus més estranys del món - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

5 dels museus més estranys del món

 Museu_do_Ipiranga_3

El museu de l’Alien – Suïssa

Aquest museu exposa una col·lacció de H.R Giger, creador d ‘una de les criatures més famoses del món de la ciència ficció: Alien. 

El museu, que porta el seu nom, es troba en una ciutat amb un ambient medieval molt adient per l’ocasió. Aquesta ciutat es Gruyere.

El museu conté diferents treballs de l’artista com per exemple dibuixos, escultures, mobles i, evidentment, els dissenys de la figura que li van donar fama mundial.

El museu de les mòmies de Guanajato – Mèxic

Ubicat al Panteó Municipal de Santa Paula, d’on provenen gran part dels cossos momificats, compta amb una col·lecció d’uns 111 cosss d’homes, dones i nens exhumats entre el 1865 i el 1869.

Antigament, la visita era clandestina, en canvi, actualment, té una gran afluència de turistes provinents de totes les parts del món.

El museu del cabell – Turquia

La ciutat d’Avanos, a Turquia, és famosa per la seva ceràmica i per les catifes, però també per la presència d’aquest museu tan peculiar que es troba ubicat en una cova.

En ell hi podem trobar milers de flocs de cabell de dona perfectament identificats amb el seu nom i la seva adreça. Tot va començar fa uns 30 anys, quan una amiga del propietari, va haver de marxar de la ciutat i li va donar un floc de cabell per a què la recordés sempre.

Aquest tresor va augmentant mes rere mes amb la participació de totes aquelles voluntàries que regalen part del seu cabell.

Viatges diferents a Turquia

Museu de l’espionatge –  Whashington (Estats Units)

La gran col·lecció de materials utilitzats tan per serveis secrets com per espies que conté aquest mueu sorprendria fins i tot al mateix James Bond. Hi podem trobar des de bolígrafs, fins a càmeres camuflades, rellotges, pinta-llavis, lots, sabates, ulleres, paraigües, etc.

A més a més, el museu presenta l’oportunitat a tots els visitants de ser espies per un dia, recreant un escenari o fins i tot pels carrers de la pròpia ciutat.

Museu de la ventriloquia – Estats Units

Aquest museu va ser creat per un tal Willam Shakespeare Berger  i compta amb més de 700 ninots. 

Berger va ser un un autèntic fanàtic de la ventriloquia des que al 1910 li van regalar el primer ninot; va obrir el museu al 1973. 

Avui en dia es troba a la ciutat de Fort Mitchel, a Kentucky i anualment celebra cada any una convenció que reuneix a més de 400 ventrílocs de tot el món.

Viatges diferents

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *