20 tradicions curioses de cap d'any - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

20 curiositats de cap d’any

cap d'any pel món
Comparteix

De maneres de celebrar el cap d’any n’hi ha tantes com persones i països… aquí, però, us volem deixar 20 costums ben curiosos que potser no sabies.

1. Castells de fusta a Alemanya: Els protagonistes per cap d’any són els castells de fusta que, en honor a San Silvestre, es cremen per allunyar els mals esperits.

2. A Corea està prohïbit dormir: En comptes de dormir el que s’ha de fer és deixar la casa ben neta i tenir els llums encesos de totes les habitacions.

3. A Rússia l’Avi Gel reparteix regals: En comptes del Pare Noël, a Rússia quest personatge entranyable es converteix en l’Avi Gel, que es dedica a repartir regals durant tota la nit.

4. Llençar plats a Dinamarca: la tradició dels danesos és llençar plats vells contra les seves cases, per demostrar quant s’arriben a estimar als seus familiars.

5. A Escòcia, barrils i foc: els escocesos, durant la nit de cap d’any, prenen foc a un barri i el fan rodolar pels carreres per donar pas a un nou any.

6. A Veneçuela regalen “hallacas”: Les “hallacas” són una mena d’empanadilles que els veneçolans regalen durant la nit de cap d’any als seus veïns més propers per tal d’assegurar-se la seva amistat.

7. 108 campanades, a Japó: Al país del sol naixent fan sonar 108 campanades com a representació  dels desitjos terrenals, segons els budistes, que han de ser allunyats per a què la vida et vagi bé.

8. A Brasil, focs i vaixells de paper: Els argentins passen la nit a les platges, especialment en el moment del canvi d’any. És aleshores quan veuen com els focs d’artifici s’encenen, llencen flors i vaixells de paper al mar amb l’objectiu de demanar un desig.

9. A França es fan l’últim petó: És molt habitual que just a les 12 en punt, els nuvis acabin l’any amb un apassionat petó sota la lluna.

10. Al Líban es fan regals sagrats: Les famílies libaneses preparen 12 boles de massa de blat dins les quals hi introdueixen 12 monedes i una pansa, després les regalen als seus éssers més estimats i propers.

11. A Romania pensen en les solteres: Les noies joves romaneses caminen cap als pous d’aigua just a la mitja nit. Allà encenen espelmes i miren el rostre del seu futur marit.

12. Làmpades del bé a l’Índia: Desenes de làmpades d’oli decoren cases, temples, jardins… simbolitzant que el bé ha guanyat sobre el mal.

13. A Vietnam planten un arbre: L’últim dia de l’any els vietnamites acostumen a planter un bambú o algun arbre semblant al pati de casa i el decoren amb campanes i flors.

14. Diners a les sabates xilenes: A Xile acostumen a posar bitllets entre les sabates per a què mai no falti en els mesos que vindran.

15. Roba groga a Colòmbia: La tradició de portar roba vermella, aquí, canvia per la de dur-la groga durant la nit de cap d’any.

16. A Portugal reparteixen espigues: Durant el sopar del dia 31 de desembre els portuguesos reparteixen espigues de blat per atraure la prosperitat.

17.  A Sudàfrica disparen al cel: La manera de donar la benvinguda al nou any passa per fer sonar les campanes de les esglésies i també per disparar salves al cel.

18. A Xina fora la mala energia: La festa per entrar a l’any nou dura 9 dies i la gent neteja les seves cases per purificar-les i així eliminar la mala sort de l’any que acaba.

19. Tres desitjos a Roma: Els romans acaben l’any desitjant salut, amor i diners.

20. Argentina crema l’any vell: Durant la nit de cap d’any els argentins cremen un ninot fet de roba anomenat “any vell”.

Comparteix
Obre xat
1
Hola! Et podem ajudar?