5 àpats d’arreu del món que els pots fer a casa teva
T’agrada viatjar i la gastronomia? Us deixem aquesta entrada al nostre blog amb la intenció d’apropar-te una miqueta diferents menjars espectaculars a casa teva. Et deixem la recepta per a què t’animis a fer-los. Si és així, publica’ls a la teva xarxa social amb el hasthahg #mesqueunviatge
1. Pollastre satay (Tailàndia)
Ingredients:
- 1 kg de cuixes de pollastre
- 400 ml de llet de coco
- 1 cullerada sopera de curry
- 1 cullerada sopera de cúrcuma
- Mitja cullerada de llavors de coriandre
- Mitja cullaradeta de llavors de comí
- 1 miqueta de sal
- Un polsim de pebre blanc.
Procediment:
En una paella torrem el comí i el coriandre i quan ja ho tinguem, el posarem en un morter per picar-lo fins aconseguir un polsim finet. A continuació tallarem el pollastre en trossets molt finets i el posarem en un bol al qual afegirem la barreja anterior, la cúrcuma, el curry, la sal, el pebre blanc i la llet de coco. És moment doncs de barrejar-ho tot molt bé, ho tapem i ho deixem marinar a la nevera dal menys durant un parell d’hores. Quan ja hagi passat el temps, passem el pollastre per la planxa i… és hora de menjar-se’l acompanyat de la deliciosa salasa que hem preparat.
2. Samosa (India)
Ingredients per a 12 samoses
- 1 ceba
- 2 dents d’all
- 1 pastanaga picadeta
- 100 gr de pèsols
- Mig carbassó picat
- 1 patata cuita
- 2 cullaradetes de curry
- Mitja cullaradeta de cúrcuma, comí i jingebre mòlt.
- Coriandre fresc
- Sal i pebre al gust
–Per a la massa:
- 250 grams de farina de blat de moro
- 2 cullaradetes de sal
- 2 cullaradetes d’oli vegetal
- 80 grams d’aigua temperada
Proecediment
Primer farem la massa posant la farina i la sal en un bol i ho barregem junt amb l’aigua i la sal fins aconseguir una massa sòlida. A continuació farem una bola que deixarem reposar tapadeta durant 30 minuts.
Per fer el farcit posarem en una paella la ceba trinxadeta i l’all fins que es comencin a estovar, després afegirem la pastanaga picada, els pèsols i el carbassó. Finalment, hi posarem les espècies i el coriandre i també salpebrarem al gust. Seguidament ho cobrirem d’aigua o brou de verdures i ho deixarem uns 15′ o fins que el líquid s’hagi evaporat. Serà en aquell moment en què haurem de deixar refredar per a què estigui compacte i així poder-ho triturar amb la forquilla.
L’últim pas serà estirar la massa amb l’ajuda d’un curró i tallarem petits cercles d’uns 15cm de diàmetre i seguidament els tallarem per la meitat per formar les empanades. A continuació col·locarem al mig una mica de la barreja de verdures i finalment doblegarem els extrems fins sellar bé les vores per poder fregir-les amb abundant oli vegetal. Un cop hagin reposat una estona… ja és moment de menjar-se-les!!!!
3. Totopos (Mèxic)
Avui no us explicarem com fer el guacamole, sinó els natxos!
Ingredients:
- 200 gr de farina de blat de moro
- Una cullerada de farina
- Aigua calenta
- Oli d’oliva
- Sal i pebre al gust
Procediment:
Barrejarem les dues farines, afegirem sal i pebre al gust i ho barrejarem tot bé. Serà aleshores quan afegirem l’oli d’oliva i incorporarem aigua calenta poquet a poquet i barrejant contínuament per aconseguir una massa homogènia. Quan tingui la consistència adequada, l’amassarem i farem una bola que deixarem resposar tapada durant un quart d’hora. Quan ja hagi passat el temps l’estirarem amb l’ajuda d’un curró fins fer una capa molt fina que tallarem en forma de triangles que deixarem al congelador durant al menys una hora. Un cop passat el temps, es fregeixen amb l’oli d’oliva i quan ja estan llestos es poden servir amb formatge, guacamole, frijoles… Estan espectaculars de totes maneres!!!
4. Tamales (Perú)
Ingredients:
- 10 panotxes de blat de moro (choclos) ratllat i les seves fulles
- 1 pit de pollastre a trossos
- Mitja tassa d’ají mirasol
- 3 cullarades d’alls mòlts
- Mitja tassa de maní torrat
- 1 ceba tallada finament
- 200 gr de mantega
- 4 ous durs
- 1 tassa de brou
- 12 olives negres
- Sal i pebre al gust
Procediment:
Comencem posant una mica de mantega en una paella i li afegim la ceba, la pasta d’ají mirasol i l’all mòlt. Un cop daurada li afegirem trossets de pollastre que deixarem daurar durant 2 minuts a foc mig i afegirem la tassa de brou per a què s’acabi de coure.
Mentrestant en una altra olla escalfarem la resta de la mantega, afegirem el blat de moro ratllat i ho remenarem una mica. Afegirem la primera la primera preparació i ho deixarem coure uns 15′.
A continuació estirarem el tamal (les fulles de la panotxa) i posarem dins la massa preparada més el maní torrat, les olives i un tros d’ou dur i aleshores la tancarem. Un cop llest ho bullirem durant una hora a foc mig.
Un cop estiguin fets, ser serviran i… a gaudir-los!
5. Poke bowl de salmó (Hawaii)
Ingredients:
- 400 gr de salmó fresc i net
- 300 gr d’arròs
- 1 alvocat
- 1 ceba tendra
- 1 cogombre
- Alga wasamme
- Tomàquets xerri
- Salsa de soja
- Jinjebre fresc
Preparació:
Tallarem el salmó en daus i els posarem en un bol. Li afegirem salsa de soja, jinjebre ratllat i la ceba tallada fineta. Ho barrejarem tot i ho deixarem marinar.
A continuació bullirem l’arròs amb aigua i sal i quan estigui fet el reservarem per a què es refredi.
Mentre es marina el salmó i es refreda l’arròs tallaren en daus el cogombre, l’alvocat a làmines i els tomàquets per la meitat.
Ja és moment de muntar el plat. És molt important l’estètica. Posa una mica d’arròs al bol, a sobre afegeix-hi el peix, els tomàquets, el cogombre, l’alvocat i l’alga picada fineta i… llestos per menjar!