La importància natural de les Galàpagos - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

La importància natural de les Galàpagos

Ruta per les Galàpagos
Comparteix

Les Illes Galàpagos són un arxipèlag que compta amb 21 un volcans, 13 dels quals encara estan actius i que pertanyen a la República d’Equador. Estan ubicades a uns 1000 km de la costa, a l’oceà Pacífic,  i són famoses per la seva riquesa biològica i per la gran quantitat d’espècies endèmiques que s’hi troben. S’hi pot arribar des de Quito o des de Guayaquil.

S’ha de tenir present que les Galàpagos no són unes illes paradisíaques, amb paisatges tropicals i espectaculars. Són illes d’origen volcànic, en les que moltes d’elles no hi ha ni tan sols vegetació. Això sí! Són absolutament recomanables per a totes aquelles persones que els agradin molt els animals,  ja que s’hi poden trobar espècies marines precioses com per exemple lleons marins, dofins, tortugues, cavallets de mar, taurons martell, tintoreres, etc com també iguanes, tortuges terrestres i una gran varietat d’ocells entre d’altres.

Viatge a les Galàpagos

Pel què fa a la història d’aquestes illes, cal destacar que van ser descobertes per casualitat el 10 de març del 1535, quan el religiós Fray Tomás Berlanga, aleshores bisbe de Panamà,  hi va arribar quan en realitat anava a Perú. Aquest arxipèlag va ser utilitzat pels pirates anglesos com a amagatall per atrapar els galeons espanyols que portaven or i plata. Ara, l’aportació més imortant per a la història ve de la mà de Darwin. El famós científic hi va trobar animals únics que el van fer madurar sobre la famosa Teoria de l’Evolució de les Espècies a través de la Selecció Natural.

La UNESCO va declarar aquest espai Patrimoni de la Humanitat al 1979 i, 6 anys més tard, com a Reserva de la Biosfera. Al 2007, van ser considerades Patrimoni de la Humanitat en risc mediambiental i va estar inclosa en el Llistat de Patrimoni de la Humanitat en perill fins al 2010.

Entra al següent viatge a les Galápagos per veure una proposta de viatge a aquest lloc tan espectacular.

Comparteix
Obre xat
1
Hola! Et podem ajudar?