La història de la Ciutat Prohibida
La famosa Ciutat Prohibida situada a Pekín, Xina, és un dels monuments amb més història de la Xina.
El nom comú “Ciutat Prohibida” en realitat és una traducció del xinès Zijin Cheng que, literalment, significa “Ciutat Porpra Prohibida.” “Zi” (Porpra) es refereix a l’antiga estrella Polar que, segons l’astrologia xinesa, era la casa de l’emperador celestial i, la Ciutat Prohibida, era la residència de l’emperador terrestre. “Jing”, que significa “Prohibida” fa referència a què ningú podia entrar ni sortir del palau sense el permís del’emperador. Finalment “Cheng” significa “Ciutat Emmurallada”. Actualment, però, se la coneix com El Palau Antic.
Aquesta ciutat va ser construïda per l’emperador Yongle quan Pekín va tornar a ser la capital. Va començar a construir-se al cap al 1.406 i va trigar 15 anys en ser acabada. Van utilitzar materials com fusta procedent de les jungles del sud-oest de la Xina i grans blocs de marbre provinents de les pedreres properes a Pekín. Els terres, en canvi, estan fets amb maons daurats cuits especialment en forns de Suzhou. Per poder-la acabar van necessitar més d’un milió de treballadors, incloent-hi fins a un centenar de miler d’artesans.
Des de mitjans del segle XV fins a principis del XX, la Ciutat Prohibida va ser el centre polític de Xina. De fet, fins a 24 emperadors hi van viure. Anys més tard, es convertiria en el Museu del Palau. Actualment, és considerat com a Patrimoni de la Humanitat segons la UNESCO. I no ens estranya, perquè la bellesa de l’estructura, els detalls creats pels artesans i la cura amb el què el mantenen fan que sigui de visita obligada si vas a la Xina.
Dades interessants si el que vols és seguir les nostres recomanacions i la vols visitar:
- El temps estimat de visita és d’entre 2 i 3 hores
- L’horari d’abril a octubre és de 8:30 a 17h i de 8:30 a 16:30h si vas entre novembre a març. Atenció als dilluns que és tancat.
- El preu aproximat és de 60 RMB (abril – octubre) i 40 RMB (novembre a març)
- Et recomanem que et fixis en les vivendes imperials, les obres d’art, la seva arquitecdtura i els jardins, especialment.
També ets pots escriure un correu a info@mesqueunviatge.cat o omplir el següent formulari i t’ajudarem encantats!