Socotra, l’illa amb les espècies més estranyes
Socotra és una illa, també anomenada Socotora, que es troba enmig de l’Oceà Índic. La peculiaritat d’aquesta illa radica en què és un lloc en el que ens sorprèn pel tipus d’animals i de plantes que hi habiten.
Geogràficament es troba a uns 250km del cap Guardafui i a uns 350km al sud-est de les costes del Yemen, país al qual pertany. És tan estranya aquesta illa que en ella hi viuen unes 700 espècies úniques en tot el món, per aquest motiu, en el 2008, va arribar a formar part del Patrimoni de la Humanitat segons la UNESCO.
D’entre les seves meravelles naturals hi destaca la Dracanea cinnabri, que és la planta més famosa degut a què és un arbre espectacular que té forma de paraigües.
Una de les claus per les que això succeeix és perquè el seu clima és àrid i semi-àrid tropical monzònic, per la qual cosa, entre el mesos de juny i setembre és gaire bé impossible accedir-hi ja que el vent que bufa és extremadament i fort i les ones són molt potents. A més a més, és considerat com un dels llocs més aïllats del món. Fins i tot, cal destacar, que fins al 1999 no s’hi va poder accedir per una altra via que no fos en vaixell. Va ser aquell any que s’hi va construir un aeroport i que l’electricitat i altres comoditats van arribar als habitats d’aquesta illa.
Aquest aïllament geològic és el que ha fet que sigui tan especial. Aquest fet i també les fortes temperatures amb una intensa calor i falta d’aigua ha provocat que hi naixés una flora endèmica única, extremadament vulnerable als canvis. Alguns dels estudis que s’han realitzat a l’illa destaquen la fragilitat que té ja que s’hi troben 10 de les flores amb més perill d’extinsió en el món, ja que és molt vulnerable a les espècies animals introduïdes com per exemple la cabra, i també al propi canvi climàtic.
Una vegada més , l’home ha d’anar en compte perquè la seva acció pot fer perdre un tresor natural tan gran com aquest