Coneixes el camí anglès a Santiago? - mesqueunviatge.cat

mesqueunviatge.cat

Coneixes el camí anglès a Santiago?

Comparteix

No se’n sent a parlar gaire, però hi ha un altre Camino de Santiago que no és el tradicional, es diu el Camí del Mar o Camí Anglès. És la primera ruta marítima de pelegrinatge a Santiago.

En diferents fonts històriques i també literàries, com el poema anònim anglès Pilgrims Sea-Voyage and Sera-Sickness ja apareix com una ruta que per a molts és un dolor. A més a més, hi ha documents que anomenen que al segle XII ja hi havia pelegrins d’origen escandinau i també provinents de l’actual Gran Bretanya que van ser els primers en traçar el que coneixem avui com a Camí Anglès.

Durant molts anys, aquesta ruta per arribar a Santiago no va ser gaire ben vista ja que qui la feia era aquella població que havia estat oblidada abandonar el país, però fa relativament poc, ja fa unes dues dècades, s’ha volgut recuperar ja que té un valor històric molt elevat i, cal dir, que cada vegada són més els que busquen aquesta manera alternativa d’arribar a Santiago sense trobar-se tanta gent i amb un camí ben tranquil i relaxat.

Tot i que aquest Camí es pot començar als seus orígens, al comtat de Durham, al nordest d’Anglaterra, molt a prop d’Escòcia, si vols iniciar-lo a la Península, els punts de partida són el port de La Coruña o el del Ferrol. A Durham s’inicia a l’abadia de Finchale i ja des d’allà, hi trobaràs una perfecta senyalització per no perdre’t.

Imatge extreta de caminoingles.gal

Tot i així, no només es pot arribar des de la Gran Bretanya, sinó també des d’Irlanda, des d’on també reclamen la seva ruta fins a la famosa ciutat gallega. Algunes de les rutes que hi pots trobar són aquestes:

Croagh Patrick Heritage Trail al comtat de Maig, a l’oest d’Irlanda, amb una distància total de 63 km, sortint de Balla fins als peus de Croagh Patrick a Murrisk.

Tóchar Phádraig al mateix comtat irlandès, aquest ancestral sender consta d’aproximadament 35 km des de l’abadia de Ballintubber fins al mític i sagrat Croagh Patrick.

Bray Coastal Route recorregut d’una mica més de 30 km, que discorre per la costa des de la localitat de Bray i acaba a l’església de Saint James, Dublín.

Boyne Valley Camí al comtat de Louth, on tenim aquesta ruta circular de 25 km. Comença a Drogheda i transcorre per Townley Hall, Melifont Abbey o Belnumber Wood, entre d’altres.

St Kevin’s Way és una ruta de 30 km que parteix de Hollywood (Irlanda) o Valleymount i segueix els passos de St Kevin, pujant Wicklow Gap per baixar després fins a Glendalough i visitar les ruïnes de l’antic monestir.

St Finbarr’s Pilgrim Path és l’itinerari que segueix els passos de Finbarr cap al segle VI i part de Drimoleague a la zona de Kealkill fins a arribar a Gougane Barra després de 42 km de trajecte.

Kerry Way al Comtat de Kerry amb una distància total de 57 km. Partiràs de Tralee fins a Camp per dirigir-te a Annascaul i finalment fins a Dingle.

St Declan’s Way és la ruta més llarga que podem gaudir al territori irlandès ja que la distància ronda els 100 km i recorre moltes localitats. Segueix el camí que va fer Declan al segle V per trobar-se amb St Patrick. El trajecte surt de Cashel, al comtat de Tipperary, fins a Ardmore al comtat de Waterford.

Slí ár Sinsear – El Camí dels nostres Ancestres té una distància total de 29 km, des de Glenbeigh fins a Cahersiveen, al comtat de Kerry. Segueix camins ancestrals com el del Regne de Drung que tindria els seus orígens a l’època dels milesis, que van arribar a Irlanda procedents de Galícia.

Imatge extreta de caminoingles.gal

Ara bé, si prefereixes per començar des de més a prop, us presentem la ruta que comença per la bella ciutat de Ferrol, amb el seu port marítim i els seus carrers empedrats plens de caràcter. Des d’aquí, els senyals del Camí t’indicaran el camí a seguir. Et trobaràs envoltat de paisatges verds i tranquils a mesura que et dirigeixes cap a l’interior de Galícia.

Caminaràs a través de pobles encantadors, on et trobaràs amb els amables habitants locals i podràs experimentar l’autèntica vida rural gallega. Cada poble té la seva pròpia història i la seva pròpia essència, que es manifesta en les seves cases de pedra, les seves esglésies antigues i les tradicions que encara es mantenen vives.

A mesura que avances pel Camí Anglès, et trobaràs amb esglésies i monestirs centenaris, testimonis silenciosos de la fe i la devoció que han acompanyat aquesta ruta al llarg dels segles. No pots deixar de visitar l’Esclat de Monfero, un monestir benedictí que data del segle XII i que et deixarà meravellat amb la seva arquitectura i la seva atmosfera serena.

El paisatge canviant et sorprendrà amb la seva varietat. Des de boscos frondosos fins a valls verdes i rius cristal·lins, cada pas et portarà a una nova sorpresa natural. Aprofita per connectar amb la natura, respira l’aire pur i escolta el cant dels ocells que acompanya la teva caminada.

Finalment, arribaràs a Santiago de Compostela, la destinació final del teu viatge. L’arribada a la plaça de l’Obradoiro és un moment indescriptible, ple d’emocions i alegria. Contempla la majestuositat de la Catedral de Santiago, un símbol sagrat per als pelegrins de tot el món.

El Camí Anglès cap a Santiago no és només una ruta física, sinó també un viatge interior. Et convida a la reflexió, a connectar amb les teves pròpies inquietuds i a trobar respostes a preguntes profundes. Et permetrà descobrir la teva pròpia força i resiliència, mentre segueixes els passos de milers de pelegrins que han caminat abans de tu.

Comparteix
Obre xat
1
Hola! Et podem ajudar?